Način plaćanja

Virmansko plaćanje

Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju e-mail adresu ćete dobiti predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune – putem banke, pošte, Fine ili sl. Po zaprimljenoj uplati, započet ćemo s obradom Vaše narudžbe. Kako se datumi izrade narudžbe i zaprimanja uplate mogu razlikovati, moguće je pomicanje datuma isporuke.

Zaštita podataka

Izjava o zaštiti i privatnosti osobnih podataka sukladno  Zakonu o zaštiti osobnih podataka

Manakin d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su potrebni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Manakin d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka Manakin d.o.o..

Stranice služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke.

Manakin d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

Manakin d.o.o. se obvezuje primjenjivati maksimalne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa kupaca i sprječavanja eventualnih zlouporaba informacija.

Prihvaćanjem uvjeta kod narudžbe na stranicama ove web trgovine potvrđujete da ste u cijelosti upoznati te prihvaćate ovdje navedene uvjete korištenja.

Obavijest potrošačima o načinu podnošenja pisanih prigovora

Sukladno čl. 8. Zakona o zaštiti potrošača obavještavamo potrošače da mogu podnositi pisane prigovore na sljedeći način:

Internet trgovina Manakin Vam omogućuje da svoje pisane prigovore vezane uz web kupovinu šaljete

 putem e – mail: webshop@manakin.hr  

Na Vaš prigovor odgovorit ćemo u roku od 15 dana.

Cijenimo Vaše mišljenje te Vas pozivamo da nam se obratite s Vašim upitima, prijedlozima i sugestijama.

Reklamacije i prigovori

Ukoliko ustanovite, prilikom prve uporabe, da je proizvod kojeg ste dobili neispravan ili njime niste zadovoljni, molimo vas da nas kontaktirate i slijedite navedene korake:

Pošaljite nam informacije s brojem narudžbe, brojem računa ili vašim korisničkim imenom i opisom reklamacije e-mailom na webshop@manakin.hr  

Poslat ćemo Vam potvrdu primitka reklamacije i temeljem Vašeg opisa reklamacije, informaciju o tome:    

 • može li se proizvod zamjeniti za novi, 
 • može li se za proizvod vratiti novac.    

U slučajevima kad se proizvod može zamjeniti za novi i kad se za proizvod može vratiti novac, molimo Vas da nam pošaljete poštom reklamirani proizvod.

Kada proizvod stigne na skladište, šaljemo Vam obavijest o povratu novaca/slanju zamjenskog proizvoda.

Povrat novca/zamjena za novi proizvod bit će odrađena unutar 2-3 dana, a najkasnije nakon 15 dana. U suprotnom nas kontaktirajte  e-mailom na webshop@manakin.hr.  

Ako je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te vas u tom slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate. Molimo vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu. 

Slobodno dalje naručujte na našoj stranici.

Nadamo se da ćemo na obostrano zadovoljstvo riješiti Vašu reklamaciju.

Proizvod kojim ste nezadovoljni možete zamijeniti za novi ili vratiti uz povrat novca i to unutar 14 dana od primitka proizvoda na Vašu adresu.

Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova koja se primjenjuje od 09.01.2016 godine, u pogon je stavljena Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS).

Elektronska poveznica (link) na Platformu za ORS – https://webgate.ec.europa.eu/odr

Ovaj link potrošači mogu koristiti za prekogranične potrošačke sporove. Za potrošačke sporove u odnosu na trgovce iz Republike Hrvatske ta mogućnost ne postoji dok procedura ne bude podržana  potrebnom zakonskom regulativom od strane ovlaštenih tijela RH.

Sigurnost plaćanja

Manakin  internet trgovina pruža najvišu razinu sigurnosti prilikom plaćanja putem interneta. Za zaštitu povjerljivih podataka pri njihovom slanju putem interneta, osiguravamo maksimalnu zaštitu i povjerenje u prijenosu povjerljivih informacija.

Uvjeti kupovine

ZAKONSKI ROK ZA RASKID UGOVORA

zakonski rok za raskid ugovora od 14 dana.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, članku 72,

svaki je potrošač u mogućnosti  raskinuti ugovor  sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

INFORMACIJA O ZAKONSKOM JAMSTVU za materijalni nedostatak proizvoda 

Informacija o zakonskom jamstvu trgovca za materijalni nedostatak proizvoda, odnosno trgovac navodi da je prema pravu EU-a odgovoran za nesukladnost koja postane očita u minimalnom  roku od dvije godine od isporuke robe i da se nacionalnim zakonima potrošaču mogu osigurati  dodatna prava.

Odgovornost trgovca za materijalne nedostatke na proizvodu propisana je člancima 400. –429

Zakonom o obveznim odnosima, NN br. 5/05,41/08 i 125/11

Minimalni rok zakonskog jamstva iznosi 2 godine, neovisno o jamstvu koje nudi trgovac odnosno distributer proizvoda.

Uvjeti kupovine PDF download

Jednostrani raskid ugovora

Upute o postupku jednostranog raskida ugovora: 

 1. Računanje roka za jednostrani raskid ugovora

»Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.«

»Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora iz dijela B ovoga Priloga.«

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana:

kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, predan u posjed prvi komad ili prva pošiljka robe,

– ako je ugovorena redovita isporuka robe kroz određeni vremenski period. 

 1. Povrat uplaćenog iznosa

U obavijesti o jednostranom raskidu ugovora, trgovac je dužan izvijestiti potrošača o učincima jednostranog raskida ugovora:

»Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

»Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.«

Ukoliko se radi o kupoprodajnim ugovorima u kojima trgovac nije ponudio da u slučaju jednostranog raskida ugovora preuzme robu od potrošača, potrebno je potrošača informirati o slijedećem:

»Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad. 

 1. Povrat robe

U pogledu obveze obavješćivanja potrošača vezano uz povrat robe,

Robu vratite ili je predajte nama ili … [MANAKIN d.o.o.  za trgovinu i usluge Radnička cesta 1a,.

10 000 Zagreb] bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana

kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

 1. Troškovi povrata robe

U pogledu obveze obavješćivanja potrošača vezano uz povrat robe, trgovac Manakin d.o.o.  snosi sve troškove povrata robe.

 1. Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe

U pogledu odgovornosti potrošača za umanjenje vrijednosti robe trgovac obavještava potrošača o slijedećem:

»Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.«

OBRASAC O JEDNOSTRANOM RASKIDU

 

 

 1. Ime, prezime i adresa potrošača

 

 1. Prima MANAKIN d.o.o. Radnička cesta 1a,. 10 000 Zagreb

Mob. 091 4975962       e-mail: marin@manakin.hr.

 

 1. Ja
  ovim izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o

 

prodaji sljedeće robe/za pružanje sljedeće usluge (odabrati)

_,

 

naručene/primljene dana

.

 

 

Potpis potrošača

.

                                           (samo ako se ovaj obrazac ispunjava na papiru)

 

Datum

.

__

UPUTA POTROŠAČU VEZANO UZ JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA: 

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Besplatna dostava

BESPLATNA, BRZA I POUZDANA DOSTAVA

Manakin obavlja dostavu proizvoda i usluga na području Republike Hrvatske. Vaša pošiljka je osigurana od gubitka u dostavi. Više o našoj usluzi dostave možete dobiti na e-mail adresi webshop@manakin.hr.

Naručene artikle za Hrvatsku isporučit ćemo u roku 3 do 5 radnih dana od dana primitka uplate.

Uvjeti dostave

Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt željene adrese. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac već do ulaza u zgradu. Dostava se vrši putem Hrvatske pošte.

Dostava je besplatna za sve narudžbe.

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

Gdje je moja narudžba?
Status narudžbe možete provjeriti putem e-mail adrese webshop@manakin.hr.  

Cijene

Cijene su istaknute sukladno Pravilniku o načinu isticanja maloprodajne cijene i cijene za jedinicu mjere proizvoda i usluga (Narodne novine broj 66/14).

Obavijest potrošačima

izražene cijene na vašem web shopu su u valuti Hrvatska kuna – KN,

te sadržavaju PDV  i ne postoje nikakvih dodatni troškovi koji nisu istaknuti u izraženoj cijeni.

Ponuda i cijene za specijalne akcije vrijede do isteka roka koji je naveden na samoj internet stranici ili

do isteka zaliha odnosno kako je napisano u samom sadržaju akcije.

Svi detalji akcije biti će dostupni na našoj web stranici,  te je sadržaj dostupan svim korisnicima.

Informacije o trgovcu

Tvrtka davatelja usluge: Manakin  d.o.o. za trgovinu i usluge

OIB    95051215840

MBS   060308111

Broj računa kod OTP BANKA, IBAN: HR8025000091101219638 

Sjedište obrta ili pravne osobe davatelja usluge: Put Ribnjaka 13., 21310  OMIŠ

Kontakt podatke davatelja usluge: Marin Kujundžić, direktor e-mail: marin@manakin.hr  

adresa: Radnička cesta 1a., Zagreb.

tel: +385 1410 8299

Osnivači/članovi društva: Marin Kujundžić, OIB: 06933135319

Broj sudskog javnog registra u koje je davatelj usluge upisan te podatke o registru:

Trgovački sud u Splitu, u Sudski registar proveden kod ovoga suda po rješenju pod poslovnim brojem Tt-16/6150-2 od 23. lipnja 2016. godine.

Nadležnom tijelu: Nadležni sud – Trgovački sud u Splitu.